NYHETER

TORVSPRETTEN BLE EN KNALLSUKSESS


Over 150 jenter og gutter hoppet, akte og hadde det kjempegøy og spennende under           «Torvspretten» i Arendal. Og det var Bringsverdbakken som var arena for  den spesielle og kjempepopulære idrettsfesten på Torvet denne vakre høstlørdagen, hvor Skagerrak Idrettsfestival markerte sitt 25 års jubileum i samarbeid med Øyestad IF Ski.

Årets første - eller siste - hopprenn ble en knallsuksess. Barna sto i lang kø for å boltre seg i bakken, som forøvrig passet som hånd i hanske på det nye, barnevennlige Torvet.

Alle barna som prøvde seg fikk gullmedalje, diplom og bolle fra Torvets baker.

- Dedt er utrolig gøy å oppleve denne gleden som barna viser i hoppbakken. Nok et bevis på hvor fantastisk denne mobile bakken er for rekrutteringen til hoppsporten, så en svært fornøyd Trygve Bringsverd midt i mylderet av ivrige barn.BRINGSVERDBAKKEN ER BLITT

MINI-PLANICA!


Bringsverdbakken er blitt en internasjonal suksess. Trygve Brfiungsverd miobikle skibakke dukker opp mange steder og skape fryd og skiglede hos de yngste.  Nå er sannelig Trygves oppfinnelse også  blitt   superpopulær i hoppeldoradoet Planica!

Kos deg med vidoen. Du trenger ingen teksting. Barnas skiglede er   et internasjonalt språk!


VELLYKKET HOPPSAMLING

PÅ HOVDEN


Helgen 6. - 8. november hadde hoppkomiteen treningsleir på Hovden i samarbeid med freestylekomiteen.  Til sammen var vi 27 små og store fra klubbene Øyestad, Oddersjaa, Øvrebø, Gjerstad og Songe som hadde funnet veien til Hovden. Denne gangen var det trening på barmark med spenstøvelser, styrke og tøyning. Vi hadde også en trening sammen med freestylegruppa, som også hadde treningsleir der. Trenerteamet, de erfarne hopperne Sondre, Kristoffer, Olav, Henning og Susanne veiledet og instruerte på et kyndig og profesjonelt vis de yngre hopperne. Trygve var selvsagt med, og hadde regien på det hele i sin hule hånd.

Bringsverd-bakken var på plass, og det ble mange flotte miniskihopp der. Og sannelig fikk de som ville også prøve seg i freestylebakken. (også den av plast).

Tradisjonen tro ble en av trenerne «kasta» på vannet etter øktene. Henning ble den (u) heldige, og hoppa sporty ut i det iskalde vannet.

Etter to lange økter med trening på lørdag, ble det tur til badeland. Der var det full fart i sklia for noen, og deilig avslapning i boblebadet for andre. En uoffisiell konkurranseom å stå lengst i sluddværet, kun i badetøy, ble en artig aktivitet for de tøffeste. Lørdagen ble rundet av med nydelig pizza i lavvoen til Hovdestøylen, og film (fra dagens økter) til kvelds på instruktørhytta.

Natt til søndag kom det snø!! Det ble derfor en nydelig topptur i deilig sol og vakkert snølandskap. Søndagens høydepunkt må vel sies å være «nedturen», da vi akte ned fra toppen av slalombakken og ned.

En vellykket treningsleir som vi håper det kan bli flere av!

På vegne av hoppkomiteen Lisbet

CELEBERT BESØK

I BRATTÅSEN


Verdensmestre, OL-vinnere og andre berømte personer har besøkt Brattåsen gjennom årene. Men  på sensommeren fikk Øyestad IFs landskjente hoppanlegg en meget spesiell visitt. Den britiske hoppentusiasten, forfatteren, historikeren og treneren Tom Ashburner var på Norges-tur og hadde et spesielt ønske om å komme til Brattåsen og treffe Trygve Bringsverd.

Ashburner, trener for bl.a. Eddie The Eagle og arrangør av hopprenn på Wembley (!) på 60-tallet, ble svært begeistret for anlegget og spesielt for informasjonen han fikk om rekrutteringsarbeidet i Øyestad IF.  Trygve overrasket ham med Brattåsen-prisen.

Kort tid etter det celebre besøket fikk Trygve brev fra den britiske entusiasten. I brevet takket han for en fin opplevelse og berømmet klubben for det beste hoppsenteret han hadde sett i Europa!


BLI MED OSS PÅ SKILEIK

I BRATTÅSEN HVER TORSDAG


Hver torsdag fra klokken 18 er det hoppleik i Brattåsen. Treningskveldene er selvfølgelig like spennende for nybegynnere som for desom har hoppet en stund.    I hoppleiken får deltagerne gjennomgang av grunnleggende øvelser, prøve hoppbakker, hopptralle og annet utstyr. Egne ski kan brukes, men det er også muligheter for å låne  hoppski, miniski og kjelke.

   Ring Trygve på 91791539 for mer informasjon.